13 Ιανουαρίου 2012

Βενιζέλος:Λύνονται προβλήματα δεκαετιών και θωρακίζεται η οικονομία και η χώρα

Τι μ@λ@κίες λέει ο άνθρωπος ΘΕΕ ΜΟΥ !!!

«Οι επιλογές που κάνουμε είναι επιλογές αδήριτης ανάγκης», δήλωσε στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015.

Το νομοθέτημα του υπουργείου Οικονομικών εισήχθη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με την μορφή του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος, όπως είχε αρχικώς αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο, καθώς η ψήφισή του, όπως εξήγησε ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την διαπραγμάτευση με την τρόικα που ξεκινά στις 20.1.

«Οι διατάξεις πρέπει να έχουν τεθεί σε ισχύ πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα για το νέο δανειακό πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι παρά ταύτα έλαβε την πρωτοβουλία να εισαχθεί το πολυνομοσχέδιο με την μορφή του επείγοντος ώστε «να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση», αλλά όχι πέραν της επόμενης Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2012, καθώς την Παρασκευή αρχίζει η τελική φάση της διαπραγμάτευσης.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η χώρα αναγκάζεται να αναλάβει επείγοντα μέτρα προκειμένου να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της». «Λύνονται προβλήματα δεκαετιών και θωρακίζεται η οικονομία και η χώρα. Σπάμε στερεότυπα και στέλνουμε το μήνυμα ότι μπορούμε να διαχειριστούμε την κρίση και ότι αυτή η διαρκής σειρά θυσιών έχει ένα στόχο και ένα τέλος και μπορεί να ανοίξει μια προοπτική», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

politicsgr.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...