26 Ιανουαρίου 2012

Ο αλαζών Νίκος Παπανδρέου μέθυσε απ’ τις σειρήνες της εξουσίας


Της Χριστίνας Κοραή

Πολιτικό σάλο και κοινωνική δυσφορία προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο Νίκος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής θητείας του αδελφού του Γιώργου, μετακόμισε από διαμέρισμα 180 τ.μ στα Βριλήσια σε βίλα 530 τ.μ με πισίνα στην Εκάλη, κυκλοφορεί με Porsche και, γενικώς, κάνει χλιδάτη ζωή -όπως τον κατηγορεί το “Πρώτο Θέμα”.
Στην επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα επιστράτευσε για την υπεράσπισή του σενάρια συνωμοσιολογίας και “κακούς” που “μόνο σκοπό έχουν να αποτελειώσουν δια της λασπολογίας, το επώνυμο «Παπανδρέου» μια και καλή”, όπως ισχυρίζεται. Δεν διαψεύδει, πάντως, τα της βίλας και για την Porsche υποστηρίζει ότι είναι φίλου του, πλουτοκράτη προφανώς και πολύ, πολύ κολλητού του διότι επανειλημμένα έχει θεαθεί να οδηγεί το σπορ πανάκριβο διθέσιο, σαν να ήταν δικό του…

“Μεγάλη αμαρτία φαίνεται να διαμένω στην Εκάλη!” αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Νίκος Παπανδρέου. “Πού θα προτιμούσατε; Στο πατρικό στο Παλαιό Ψυχικό; Στο Καστρί του παπού; Σε ποιά μαγαζιά επιτρέπεται να πηγαίνω; Με τι αμάξι να κυκλοφορώ και με πόσα κυβικά; Τι ποτό επιτρέπεται να πίνω ως αδερφός (γιος, εγγονός –διαλέξτε και πάρτε) πρωθυπουργού; Ρετσίνα; Κρασί ελληνικό; Αν είναι ιταλικό; Γαλλικό; Από Χιλή; Σε ποιές χώρες μπορώ να ταξιδεύω; Και με ποιά εταιρεία; Και σε ποιά θέση; Τσιγάρο; Τι μάρκα;”

Αμετροεπής και αλαζών ο Νίκος Παπανδρέου. “Ξέχασε” ότι το Καστρί το κληρονόμησε η αδελφή του Σοφία. Το ίδιο και το Παλαιό Ψυχικό. Όσο για τον πατέρα τους Ανδρέα Παπανδρέου, με τη διαθήκη του, κληροδότησε στα παιδιά του μόνο το όνομά του! Ο Νίκος Παπανδρέου είναι συγγραφέας, άτυχος διότι τα τελευταία χρόνια η κρίση χτύπησε και τους Εκδοτικούς Οίκους. Είναι και οικονομολόγος, με ασαφείς, όμως, επιχειρηματικές δραστηριότητες. Πολύ παλιά, όταν ζούσε ακόμη ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε ένα γραφείο κάπου στο Κολωνάκι. Σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τι κάνει ακριβώς.

Και πάλι, όμως, το πιο πιθανόν θα ήταν να μη συγκέντρωνε τόσα πολλά πυρά αν καθόταν στο σπίτι του και έγραφε τα βιβλία του. Αλλά, βλέπετε, τα δύο χρόνια της πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε με ποικίλες παρασκηνιακές δραστηριότητες και δημόσιες πολιτικές παρεμβάσεις του.

Στο όνομα ενός “εθνικού συμφέροντος”, που το προσδιόρισε από μόνος του, χωρίς να του το ζητήσουν οι Ελληνες πολίτες, παρέδωσε, όπως έλεγε, το “όνομα Παπανδρέου” στη διάθεση της χώρας. Εκανε μυστική αποστολή με υπουργούς και το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Αμπου Ντάμπι για κρατικές μπίζνες. Έδωσε το “παρών” σε εκδήλωση του Mr Mig Ανδρέα Βγενόπουλου στην Αλβανία, προκαλώντας τη δυσφορία του ΠΑΣΟΚ διότι ο επιχειρηματίας είχε μηνύσει τον Γιώργο Παπανδρέου και άλλους υπουργούς.

Επιτέθηκε στους αντιμνημονιακούς βουλευτές και τους κατηγόρησε ότι ζουν από τα δανεικά της τρόϊκας. Εκανε σχόλια για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Παρενέβη και στην εσωκομματική κούρσα του ΠΑΣΟΚ. Σε επιστολή του στην iefimerida.gr έγραψε για τον αδελφό του ότι δεν θα παραιτηθεί γιατί το θέλουν τα Μίντια και κατηγόρησε τους υπουργούς ότι οι περισσότεροι περίμεναν να κινηθούν ΜΟΝΟ με άνωθεν εντολές, γεγονός που δείχνει “ένα είδος ραγιαδισμού”.

Ο Νίκος Παπανδρέου θα έπρεπε να έχει τη σύνεση να μην εκτεθεί τόσο πολύ. Τον μέθυσαν οι σειρήνες της εξουσίας του αδελφού του και το παθογένες κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικό σύστημα που ξεσκονίζει τον ισχυρό, αλλά δεν διστάζει όταν εκείνος χάνει την επιρροή να του τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια.

Αφού τα αψήφισε όλα αυτά, θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει ότι τα φώτα θα είναι επάνω του, έστω και αδίκως κάποιες φορές. Όπως θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η γυναίκα αλλά και ο αδελφός του Καίσαρα δεν πρέπει απλά να είναι, αλλά και να φαίνονται τίμιοι. “Αν θέλετε, με χαρά να σας δώσω και τα τελευταία δέκα χρόνια των φορολογικών μου δηλώσεων, να δείτε από κοντά” έγραψε στην επιστολή του στο “Πρώτο Θέμα”. Με χαρά μας θα τα περιμένουμε…

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...