27 Ιανουαρίου 2012

Βρέθηκε κορόιδο,B.Gates «Θέλω να πληρώνω περισσότερους φόρους»

Ο Σπόρος λέει: Βαγγέλα τον ακούς; "Τσίμπησε" τον και βάλε τον να πληρώσει και κανένα φόρο για την Ελλάδα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του έτερου δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ ο οποίος εδώ και καιρό έχει ταχθεί υπέρ της αύξησης της φορολόγησης επί των πλούσιων Αμερικανών, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς στρατεύτηκε ανοιχτά υπέρ της αλλαγής του ισχύοντος φορολογικού συστήματος που αποδεικνύεται πολύ επιεικές με τους κατέχοντες τις μεγάλες περιουσίες, ξεκινώντας από τον εαυτό του.

«Δεν πιστεύω ότι πληρώνω αρκετά σε φόρους», δήλωσε ο Γκέιτς, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 59 δισεκατομμύρια δολάρια και μόνο για τη βασική του κατοικία, αξίας 125 εκατομμυρίων δολαρίων, πληρώνει φόρους ύψους 991.000 δολαρίων.

«Οι πλούσιοι Αμερικανοί θα έπρεπε να συνεισφέρουν περισσότερο στο κράτος ώστε να λυθεί το πρόβλημα του ελλείμματος. Η φορολόγηση των πλουσίων είναι απλώς δικαιοσύνη», δήλωσε ο Γκέιτς, ο οποίος μέχρι πρότινος εμφανιζόταν περισσότερο φειδωλός στα λεγόμενά του περί φορολογίας και δεν υιοθετούσε ανοιχτά τόσο «αιρετικές» για πολλούς συμπολίτες του απόψεις.

Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι η επιπλέον φορολόγηση των εκατομμυριούχων και των δισεκατομμυριούχων δεν αρκεί για να καλύψει το αμερικανικό έλλειμμα, ο Γκέιτς φαίνεται να αποκρυσταλλώνει τις απόψεις του περί φορολογίας των ελάχιστων και προνομιούχων, καταλήγοντας ότι η οικονομική τους συνεισφορά όχι μόνο θα είναι πολύτιμη, αλλά και δίκαιη.

trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...