11 Ιανουαρίου 2012

Κούρεμα χρέους μέχρι και 90% ζητάει το ΔΝΤ.Γιατί όχι και 110% να πάρουμε και κέρδος;



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί ότι η απομείωση των ελληνικών ομολόγων κατά 50% δεν αρκεί και πιέζει ακόμη και για «κούρεμα» έως και 90% αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση κάνοντας παράλληλα λόγο για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό PSI.

«Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση», τονίζεται στο δημοσίευμα, στο οποίο εκτιμάται ότι «το ενδεχόμενο μίας άτακτης χρεοκοπίας απέχει πιθανότατα μόλις λίγες εβδομάδες».

«Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου έχουν μείνει πίσω, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για το PSI με τους ιδιώτες ομολογιούχους βρίσκονται σε αδιέξοδο», τονίζει το Spiegel.

«Αν και ο διευθύνων σύμβουλος του IIF Charles Dallara πριν από λίγες ημέρες διευκρίνισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, κατέστησε σαφές ότι οι ιδιώτες δεν είναι διατεθειμένοι με αναλάβουν το κόστος για ένα κούρεμα μεγαλύτερο του συμφωνηθέντος 50%», υπενθυμίζει το Spiegel, ενώ σύμφωνα με πηγές που επικαλείται από τη γερμανική κεντρική τράπεζα «δεν υπάρχει καν μία κοινή διαπραγματευτική γραμμή από την πλευρά των ομολογιούχων».

«Το βάρος της αναδιάρθρωσης περιορίζεται στους ιδιώτες πιστωτές, κίνηση η οποία είναι λανθασμένη», αναφέρει το περιοδικό.

«Το ΔΝΤ απευθύνει έκκληση για “κούρεμα” έως και 90 τοις εκατό» παραπονιέται ένας τραπεζίτης, που επικαλείται το Spiegel, το οποίο επισημαίνει ότι «σε περίπτωση που το haircut φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα, θεωρείται ουσιαστικά δεδομένο ότι οι ιδιώτες ομολογιούχοι δεν θα μετέχουν εθελοντικά».

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...