28 Δεκεμβρίου 2011

Αλλάζει δραστικά το τοπίο στα ΜΜΕ


Η ενίσχυση της παρουσίας του Δημήτρη Κοντομηνά στο κανάλι της Κάντζας ανοίγει, όπως φαίνεται, ένα ιδιότυπο μεταγραφικό παζάρι, στη δυσκολότερη στιγμή της μιντιακής αγοράς κι ενώ άλλα κανάλια κλείνουν (Alter), προχωρούν σε δραστικές περικοπές (Star) ή σκέφτονται συγχωνεύσεις.
Ο γνωστός επιχειρηματίας ανακτά τον Alpha και μία από τις πρώτες του κινήσεις θα είναι η τοποθέτηση του έμπιστου του Μάνου Κακλαμάνου (συνεργάτη του δολοφονηθέντος Σωκράτη Γκιόλια) στη γενική διεύθυνση του σταθμού και η μετακίνηση του Γιάννη Παπαγιάννη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, απ΄ όπου, όπως όλα δείχνουν, αποχωρεί ο Αντώνης Σρόϊτερ.


Όπως αναφέρουν πηγές στην Κάντζα, η Ανίτα Πάνια από το χρεοκοπημένο Alter προαλείφεται για σύμβουλος προγράμματος του Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ τον πρώτο λόγο σε όλες τις αποφάσεις θα έχει ο στενός φίλος του επιχειρηματία και από τους ελάχιστους ανθρώπους των οποίων την γνώμη σέβεται, ο Λάκης Λαζόπουλος.
Με το νέο Alpha συζήτησε και ο Γιώργος Αυτιάς, αν και ο ίδιος ο δημοσιογράφος διατείνεται πως βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με άλλα κανάλι και για άλλου τύπου εκπομπή από την πρωϊνή ζώνη που τον έχει καθιερώσει. Επαφές υπάρχουν και με τον προσφάτως αποχωρήσαντα από το Star Αιμίλιο Λιάτσο.

Διακριτικές αλλαγές φαίνεται πως ετοιμάζει ο "βουβός" Φίλιππος Βρυώνης του Extra3, δεδομένου ότι το κανάλι του είναι το μόνο κερδοφόρο σε μία αγορά που φθίνει ταχύτατρα, εξαιτίας της ήπιας τακτικής του, τα χαμηλά κόστη και την καλά οργανωμένη εμπορική στρατηγική του τελεμάρκετινγκ.
Η μεταγραφή όχι μόνο του χειμώνα αλλά των τελευταίων ετών, ωστόσο, θα είναι η επιστροφή του Νίκου Χατζηνικολάου στα δελτία ειδήσεων των 8. Ο πιο επιτυχημένος και ο πλέον αξιόπιστος δημοσιογράφος, σήμερα, με ένα μαχητικό και οικονομικά φερέγγυο media group συζητά με τον πατέρα και τον υιό Κυριακού για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 αλλά και με τον Αριστείδη και Γιάννη Αλαφούζο που του έχουν προτείνει να του εκχωρήσουν τη ζώνη 19.45- 21.00, κάθε βράδυ, ως ένα προσωπικό δελτίο ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου, πριν, δηλαδή, ξεκινήσει το "επίσημο" του Σκάϊ με τη Σία Κοσιώνη. Η οικογένεια Αλαφούζου εκχωρεί απόλυτη ελευθερία στον γνωστό δημοσιογράφο και εκδότη, ελπίζοντας δι αυτού στην άνοδο των ποσοστών τηλεθέασης τυ Σκάϊ.
Βεβαίως, πρόσωπα κοντά στον Δημήτρη Κοντομηνά, λένε πως ο επιχειρηματίας έχει ρίξει γέφυρες για να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με το Νίκο Χατζηνικολάου και να τον πάρει στο νέο Alpha, ΄κάτι τέτοιο, όμως, φαίνεται αυτή τη στιγμή αρκετά δύσκολο.

anatropi2020.gr


Τέσσερις φορές την εβδομάδα στην παρουσία του δελτίου του ΑΝΤ1 ο Χατζηνικολάου.
Φαίνεται πως κλείδωσε η συνεργασία ΑΝΤ1 και Νίκου Χατζηνικολάου μετά και το γεύμα του δημοσιογράφου με τον αντιπρόεδρο του καναλιού, Θοδωρή Κυριακού σε εστιατόριο του Golden Hall το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι ο δημοσιογράφος θα αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού μέχρι τα τέλη Γενάρη, το πολύ αρχές Φεβρουαρίου. Ο δημοσιογράφος – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα εκφωνεί το δελτίο τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ τις υπόλοιπες τρεις, η Μαρία Χούκλη. Το επιτελικό σχήμα της ενημέρωσης παραμένει όπως έχει, με επικεφαλής τον Στρατή Λιαρέλλη.
enimerosi24.gr




Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του Alpha – εκτός των ειδήσεων.

Στόχος η μείωση των ζημιών, low budget πρόγραμμα, καμία μετεγγραφή. Ποια «κοράκια» πλησίασαν τον Κοντομηνά;
Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του Alpha δεν προτίθεται να κάνει η νέα ιδιοκτησία, με εξαίρεση όπως ήδη έχουμε αναφέρει το δελτίο ειδήσεων. Το πρόγραμμα του σταθμού θα διατηρηθεί ως έχει, μέχρι το τέλος της σεζόν. Με άλλα λόγια, ο Alpha θα συνεχίσει με μία μόνο βάρδια όπως έκανε μέχρι σήμερα, ενώ δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, ούτε στην πρωινή ούτε και στη βραδινή ζώνη. Θα αλλάξει μόνο ό,τι είχε προγραμματιστεί να αλλάξει από τη μέχρι τώρα διοίκηση. Λέγεται ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει αποφασίσει να διατηρήσει χαμηλά το budget του καναλιού και κυρίως να περιορίσει δραστικά τις ζημιές το 2012, σε σχέση με το 2011, δεδομένου ότι θα τις καλύψει ο ίδιος. Ως εκ τούτου και οι αλλαγές που σχεδιάζονται για τη σεζόν 2012 – 2013, είναι ιδιαιτέρως περιορισμένες, αφού θα ακολουθηθεί μια περιοριστική και άκρως συνετή οικονομική πολιτική για τα επόμενα χρόνια.
Έτσι, οι φήμες που θέλουν πλειάδα μεγαλο-παρουσιαστών και μεγαλο-στελεχών που έχουν ξεμείνει να έχουν προσεγγίσει τον νέο ιδιοκτήτη, επιβεβαιώνονται, όπως και η κρυάδα που τρώνε άμα τη εμφανίσει! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, λεβέντη, τσαμπουκαλή ρεπόρτερ μεγαλο- παρουσιαστή του Alter που έφαγε «πόρτα» από τον Δημήτρη Κοντομηνά, παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν ακόμη εις βάρος του αγωγές εκατομμυρίων από την εποχή που ήταν στον Alpha! Αντίθετα, χαμηλός – σε σχέση με την προηγούμενη περίπτωση, ήταν ο κρότος της «πόρτας» που έφαγε στέλεχος του Alter όταν πλησίασε στην Κάντζα για να ζητήσει δουλειά, φτύνοντας μάλιστα, εκεί που πριν λίγο έγλειφε!
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...