30 Δεκεμβρίου 2011

Παρουσιάζουν τον γιο της Γιάννας ως "Άγιο" και "φιλοσοφημένο" ακτιβιστή!

Ο Παναγιώτης που απαρνήθηκε τα δις του μπαμπά...τι ρομαντικό αλήθεια!

Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο γιος της Γιάννας που χτίζει σπίτια με ακτιβιστές στο Ελ Σαλβαδόρ.
Το μήλο τελικά δεν πέφτει πάντα κάτω από τη μηλιά. Ο γιoς της Γιάννας Αγγελοπούλου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, μπορεί να έκανε το χατίρι στους γονείς του σπουδάζοντας οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Harvard για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των επιχειρήσεων της οικογένειας, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να διευθύνει τις επιχειρήσεις. Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες του Νewpost.gr, άλλαξε εσπευσμένα κατεύθυνση στις σπουδές του, προτιμώντας το αντικείμενο της Ιστορίας.



Μπορεί ο πρωτότοκος γιος του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Θεόδωρου και της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου λοιπόν να είναι κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας, με πλοία, χαλυβουργίες στις ΗΠΑ, τραπεζικές μετοχές, δεκάδες άλλες επιχειρήσεις, ακίνητα και καταθέσεις δισεκατομμυρίων, αλλά φαίνεται πρόθυμος να απαρνηθεί τα πλούτη καθώς και τη συνήθη νοοτροπία που τα συνοδεύουν προτιμώντας να γίνει... ακτιβιστής!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newpost.gr, o 20χρονος Παναγιώτης αρνήθηκε την πρόσκληση των γονιών του να περάσουν μαζί τις ημέρες των Χριστουγέννων σε κάποιο πολυτελές σαλέ στο εξωτερικό. Και αυτό διότι συμμετέχει σε ένα κίνημα ακτιβιστών των ΗΠΑ που βοηθά τους άπορους και άστεγους κατοίκους του Ελ Σαλβαδόρ να χτίσουν το δικό τους σπίτι, ενώ προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους άνεργους, όπως κατά τεκμήριο γίνεται από όσους τον γνωρίζουν. Ο κατά τα άλλα βαθύπλουτος κ. Αγγελόπουλος την εβδομάδα που μας πέρασε βρισκόταν στο Σαν Σαλβαδόρ για να συμμετέχει σε μια εκστρατεία «ανοικοδόμησης» της πόλης από ακτιβιστές.

Αν και η πόλη είναι σχετικά πλούσια σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, η φτώχεια είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά της. Μείζον πρόβλημα αποτελεί και η μόλυνση, και το Σαν Σαλβαδόρ θεωρείται η πιο μολυσμένη πόλη στην Κεντρική Αμερική, αφού πρόκειται για βιομηχανική περιοχή. Η πόλη έχει υποφέρει από μεγάλους σεισμούς και μαστίζεται από την ανεργία τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι να μένουν υπό άθλιες συνθήκες σε παράγκες- γεγονός που έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ΜΚΟ οι οποίες αποστέλλουν ανθρώπινο δυναμικό στην περιοχή για βοήθεια.

Πρόκειται για μια μικρή αλλά υπερβολικά πυκνοκατοικημένη πόλη, όπου έχουν καταγραφεί ακόμα και δολοφονίες ακτιβιστών οι οποίοι εναντιώθηκαν στα σχέδια της κυβέρνησης για την δημιουργία βιομηχανιών που θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τον μολυσμένο από τα απόβλητα τόπο. Ωστόσο, κάθε μήνα πολλές ΜΚΟ αποστέλλουν ανθρωπιστική βοήθεια με τρόφιμα καθώς η πείνα των κατοίκων έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ακτιβιστές από όλο τον κόσμο σπεύδουν επί τόπου για να συνδράμουν.

Ανάμεσά τους λοιπόν και ο δισεκατομμυριούχος Παναγιώτης, ο οποίος καθώς φαίνεται έχει υιοθετήσει μια αντικαπιταλιστική λογική και μια καθημερινότητα που απέχει πολύ από εκείνη των γονιών του (και κυρίως της Γιάννας). Έπιασε το πηλοφόρι και το μυστρί κατά το γνωστό τραγούδι και συμμετείχε με άλλους ακτιβιστές στο χτίσιμο οικιών για απόρους τρώγοντας στα διαλείμματα φτωχικά ρύζι και tortillas, την ώρα που η υπόλοιπη οικογένειά του απολάμβανε το ήσυχο αλλά... πολυτελές Χριστουγεννιάτικο δείπνο. Ωστόσο, μόνο κατάπληξη δεν μπορεί να προκαλέσει σε όσους τον γνωρίζουν το εν λόγω γεγονός καθώς ο Παναγιώτης έχει δείξει εμπράκτως από τον περασμένο χρόνο τις «εναλλακτικές» πεποιθήσεις του.

Το χρονικό της... «αλλαγής»

Χαμηλών τόνων ο ίδιος, ποτέ δεν απασχόλησε τις κοσμικές στήλες, δεν αρέσκεται στο να επιδεικνύει τον πλούτο του ή να προτάσσει το όνομά του. Οι φίλοι του λένε ότι προσπαθεί να ζήσει όπως όλα τα φυσιολογικά παιδιά της ηλικίας του, χωρίς βεβαίως έως τώρα να απαρνείται τις δυνατότητες που του δίνει η οικογενειακή περιουσία, αλλά προς το βέλτιστο για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους του.

Για τους φίλους του άλλωστε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Παναγιώτης σνόμπαρε φέτος το καλοκαίρι το 18 εκατομμυρίων ευρώ ιστιοπλοϊκό του, για να συμμετέχει στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος. Κάπου ανάμεσα στο πλήθος ο νεαρός φοιτητής φώναζε συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των οικονομικών μέτρων και συνομιλούσε με πολίτες που είχαν χάσει τη δουλειά τους ή αδυνατούσαν να πληρώσουν φόρους, χωρίς φυσικά να αποκαλύπτει την ταυτότητά του. Όλα αυτά, όταν στα νερά του Ιονίου τον περίμενε ένα σκάφος 30 μέτρων φτιαγμένο από την κορυφαία στο είδος της εταιρεία Nautor Swan Yachts, με πλήρωμα 5 ατόμων και δυνατότητα φιλοξενίας 6 ατόμων για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Παναγιώτης είχε δημοσιεύσει επιστολή- κόλαφο για το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό της χώρας με τον βαρύγδουπο τίτλο «Η εποχή των τεράτων». Το αίτημά του ήταν η «λαϊκή εξέγερση» και η «συνέχιση του αγώνα για τη δηµιουργία ενός ηγεµονικού πολιτικού μετώπου, µιας κρίσιµης µάζας κομμάτων, συνελεύσεων, σωµατείων και πολιτών, που θα παλέψει για την πολιτική-κοινωνική χειραφέτηση και θα εκπονήσει ένα µεταβατικό πρόγραµµα εκτάκτου ανάγκης για την υπεράσπιση των λαϊκών συµφερόντων». Στην εν λόγω επιστολή ο 20χρονος φοιτητής δεν δίστασε μάλιστα να τονίσει την ανάγκη για αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου στην χώρα μας υπέρ των ασθενέστερων σε βάρος των πλουσίων.

Πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν τραγική ειρωνεία την κίνηση του κληρονόμου της οικογένειας Αγγελόπουλου, ενώ η επιστολή προκάλεσε τη σύγκληση... μίνι οικογενειακού συμβουλίου μεταξύ του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, της Γιάννας Αγγελοπούλου και του «ατίθασου» υιού. Όπως και να έχει ο 20χρονος Αγγελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του ακτιβιστή- επαναστάτη, όπως προκύπτει και από την επιστολή του, και μάλλον απογοητεύτηκε από την απροθυμία για λαϊκή εξέγερση των συνομήλικων του στη χώρα μας και σπεύδει σε πιο... «επαναστατικές» πόλεις της Κεντρικής Αμερικής ως άλλος σαντινίστας.
newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...