22 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί γελάνε τα... μουστάκια του Παπανδρέου;

Όρκο δεν παίρνω αλλά έχω την εντύπωση ότι ο Γιώργος Παπανδρέου παρακολουθεί όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στο ΠΑΣΟΚ και χαμογελάνε τα...μουστάκια του. Θεωρητικά βρισκόμαστε δύο με δυόμιση μήνες πριν από τις εκλογές και ο κ. Παπανδρέου δεν έχει κάνει δημοσίως την παραμικρή νύξη που να σχετίζεται με την πρόθεση του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Σχεδόν οι πάντες θεωρούν περίπου δεδομένο ότι θα αποχωρήσει για να δώσει άλλο πρόσωπο την μάχη των επόμενων εκλογών όμως ο κ. Παπανδρέου δεν λέει κουβέντα. Κάθε άλλο μάλιστα...Έχει ήδη απαλλαγεί από το βάρος των σκληρών αποφάσεων τις οποίες παίρνει πια η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Προγραμμάτισε μια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα διευρυμένο , με παρουσία καμιά...εξηνταριά στελεχών αλλά κι αυτό το ανέβαλε για την επόμενη εβδομάδα. Όρισε εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Π. Μπεγλίτη, έναν απόλυτα δικό του άνθρωπο. Ετοιμάζεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν τα της ημερομηνίας των εκλογών. Με λίγα λόγια, δείχνει διαρκώς ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο...
Την ίδια ώρα, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εκ των βασικών διεκδικητών της ηγεσίας αντιμετωπίζει το <<βουνό>> που λέγεται επόμενη δόση του δανείου ύψους 89 δις. Για να την πάρουμε πρέπει να περάσει νέα αντιδημοφιλή μέτρα που καθόλου δεν τον βοηθάνε στην εσωκομματική του προσπάθεια για την οποία άλλωστε δεν έχει και πολύ χρόνο.
Ο άλλος βασικός διεκδικητής της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος συνεχίζει να έχει την ευθύνη στο τομέα της Υγείας που μόνο πολιτικά οφέλη δεν φέρνει. Και για λόγους πολιτικού τακτ αδυνατεί να ξεκινήσει κι αυτός εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία. Όσο για τον μοναδικό διεκδικητή που δημοσιοποίησε την πρόθεση του να είναι ο νέος αρχηγός- τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη- φρόντισε από μόνος του να «καεί» από τις απίθανες αντιμνημονιακές δηλώσεις του ανάλογες με αυτές που κάνει ο... Γιάννης Μανώλης.
Με το σκηνικό αυτό, προσωπικά εξακολουθώ να διατηρώ ζωηρές αμφιβολίες για την πραγματική πρόθεση του κ. Παπανδρέου να αποσυρθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η να μην την ξαναδιεκδικήσει αν και εφόσον τεθεί τέτοιο ζήτημα.
Κυριακή κοντή γιορτή...

Σωτήρης Ξενάκης
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...