7 Οκτωβρίου 2011

Ζητάει τώρα και νέα μέτρα το ΔΝΤ !



Το έδαφος για λήψη νέων μέτρων προετοιμάζει το ΔΝΤ.  Έτσι, στις δηλώσεις του Πωλ Τόμσεν, ο οποίος επισήμανε ότι ακόμα σημαντικά ζητήματα δεν έχουν λυθεί και πρέπει να συζητηθούν, έρχονται να προστεθούν και τα όσα είπε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Αντόνιο Μπόρχες, που έκανε λόγο για ένα νέο, μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα



Συγκεκριμένα, ο  Αντόνιο Μπόρχες, από τη Μόσχα όπου βρίσκεται, υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεγαλύτερο και ποιοτικά διαφορετικό πρόγραμμα προκειμένου να καταστήσει την οικονομία της ανταγωνιστικότερη και να καταφέρει να εξέλθει από την χειρότερη κρίση στη σύγχρονη ιστορία.

Σύμφωνα με τον Μπόρχες, το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να «συμπληρώνει τα μέτρα του προϋπολογισμού με περισσότερες αποκρατικοποιήσεις και άνοιγμα αγορών για να ξαναγίνει η οικονομία ανταγωνιστική».

Παράλληλα, το στέλεχος του ΔΝΤ, επισήμανε ότι το Ταμείο δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένο» με την πορεία του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Νωρίτερα , ο Πωλ Τόμσεν, μετά τη συνάντηση της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας δήλωσε με νόημα ότι ακόμα σημαντικά ζητήματα δεν έχουν λυθεί και πρέπει να συζητηθούν.

« Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε μια συμφωνία, αν και οι συζήτησεις μέχρι στιγμής βαίνουν καλώς» είπε ο κ. Τόμσεν.
Οι δηλώσεις αυτές υποδεικνύουν ότι υπάρχουν ακόμα πολλές επιφυλάξεις, δεδομένου ότι αξιωματούχοι του ΔΝΤ είχαν δηλώσει στο Ρόιτερς πως η συζήτηση για την εκταμίευση της 6ης δόσης δεν έχει ολοκληρωθεί, παρά το «ραντεβού» του κ. Βενιζέλου με τους επικεφαλής.

Πάντως, το απόγευμα σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας για ακόμη μια φορά.

 Βασικό θέμα αυτή τη φορά θα είναι η οριστικοποίηση της έκθεσης της Κομισιόν, αν και αναμένεται να συζητηθούν και τα μέτρα αξίας 5 δις. ευρώ για τη διετία 2013-2014.


Πηγές: Skai.gr/in.gr/protothema.gr/newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...