24 Οκτωβρίου 2011

Τα... «έχωσε» ο Σαρκοζί στον Κάμερον.





Κόντρα ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον σημειώθηκε στις συσκέψεις που προηγήθηκαν σήμερα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Aιτία φέρεται να ήταν ότι ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να αποκλείσει τη Βρετανία και τις άλλες χώρες εκτός ευρωζώνης από την κρίσιμη σύνοδο των Βρυξελλών για τη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών.



«Βαρεθήκαμε να μας κριτικάρετε και να μας λέτε τι να κάνουμε. Λέτε ότι μισείται το ευρώ, δεν θέλατε να ενταχθείτε και τώρα θέλετε να παρεμβαίνετε στις συζητήσεις μας», υποστηρίζει η εφημερίδα ότι φώναξε προς τον Κέμερον ο Σαρκοζί σύμφωνα με διπλωμάτες που ήταν παρόντες!

Αργότερα στις δηλώσεις του ο βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά τα προβλήματα της Ελλάδας, μετά τη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ, στην οποία εξετάσθηκε και το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. «Νομίζω ότι αρχίζουμε να βλέπουμε πως τα στοιχεία για ένα δυνατό πακέτο, έρχονται μαζί. Χθες οι υπουργοί Οικονομικών έκαναν καλή πρόοδο αλλά χρειάζεται περισσότερη πρόοδος» ανέφερε. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα στοιχεία για το μέγεθος του συγκεκριμένου «πακέτου».

Ο Κάμερον τόνισε ότι η κρίση αποδεικνύει ότι μεγαλύτερη δημοσιονομική και οικονομία ενοποίηση στην ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη, αλλά συμπλήρωσε ότι δεν θα πρέπει να συμβεί εις βάρος της Βρετανίας και άλλων κρατών-μελών της ΕΕ που είναι εκτός της ζώνης του ευρώ.



Σχετικά με την αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην πιθανότητα αλλαγής των συνθηκών της ΕΕ, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας υπενθύμισε, στέλνοντας μήνυμα σε Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες, ότι οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να επέλθει μόνο με την έγκριση και των 27 κρατών μελών, αλλά και ότι οποιαδήποτε αλλαγή είναι «μια ευκαιρία για την Βρετανία να ενισχύσει τα εθνικά της συμφέροντα»
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...