21 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Στο σημείο που βρίσκεται η Ελλάδα, οι πολιτικές πρωτοβουλίες που ζητάνε πλέον επιτακτικά από τον Γιώργο Παπανδρέου όχι μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά ακόμα και στελέχη της κυβέρνησης, δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερα από πρόωρες εκλογές. Ο ασθενής είναι βαριά άρρωστος και χρειάζεται εγχείρηση, όχι ασπιρίνες.
Η Δευτέρα, για την όποια έκαναν λόγο οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που... ψήφισαν αλλά με «βαριά καρδιά», είναι ένας σχηματικός όρος καθώς εννοούσαν την ημέρα που θα μπει στις ράγες το σχέδιο για τη χώρα μας, δηλαδή μετά την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής. Εάν αυτό συμβεί -πράγμα απίθανο αυτή τη στιγμή- την Κυριακή, τότε τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Αν είναι -το πιθανότερο- την Τετάρτη, τότε οι εν λόγω πρωτοβουλίες πρέπει να είναι την Πέμπτη.

Τι έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός; Συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, που γνωρίζει αρκετά καλά τον χαρακτήρα του σχολίασε στην ηλεκτρονική «Κ»: «Μην περιμένετε ότι ο πρωθυπουργός θα τα παρατήσει έτσι εύκολα. Εχει τον δικό του τρόπο να αντιλαμβάνεται πράγματα και καταστάσεις, οπότε από τη στιγμή που θεωρεί ότι οι εκλογές δεν θα είναι προς όφελος του τόπου, θα είναι η τελευταία η ύστατη επιλογή του». Οτι πάντως και να διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε ιδιότυπη «ομηρία» και το αδιέξοδο λύνεται μόνο με έναν τρόπο... Οχι με δημοψήφισμα, όχι με κυβέρνηση συνεργασίας όπως είναι τώρα η σύνθεση της Βουλής, αλλά με άμεση προσφυγή στον λαό: Δηλαδή εκλογές...
Ποιοι ζητάνε αλλαγές...
Το διήμερο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, δεν ήταν λίγα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που από το βήμα της Βουλής ζήτησαν από τον κ. Παπανδρέου να κάνει κάτι που θα αλλάξει άμεσα το σκηνικό. Ενδεικτικά παραθέτουμε:
Βάσω Παπανδρέου: Χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες. Να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων πέρα από προσωρινά κομματικά οφέλη. Εθνική συνεννόηση ή εκλογές είπε λίγο μετά στο περιστύλιο της Βουλής.
Τόνια Αντωνίου: Μέχρι εδώ και μη παρέκει. Το μήνυμα έρχεται από όλες τις πλευρές της Ελλάδας.
Νίκος Σαλαγιάννης: Είμαι πεπεισμένος ότι καμιά μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Ο πρωθυπουργός την Δευτέρα να καλέσει τις πολιτικές δυνάμεις. Και αν το πολιτικό σύστημα φανεί κατώτερο των περιστάσεων, να μιλήσει ο ελληνικός λαός.
Μίμης Ανδρουλάκης: Αισθάνομαι ότι με ευθύνη όλων πρέπει να υπάρξει μία μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό.
Αυτές, ήταν μερικές μόνο και ίσως οι πλέον ενδεικτικές απόψεις που καταγράφονται στο ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, αρκετοί είναι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που μπορεί να μην τοποθετούνται δημόσια, αλλά στις κατ' ιδίαν συζητήσεις εκφράζουν την αμφιβολία τους για το εάν η κυβέρνηση πορεύεται σωστά. Γιατί δεν το λένε ανοιχτά; Πολλοί οι λόγοι και όχι της παρούσης...
«Και τώρα τι κάνουμε;», είναι το εύλογο ερώτημα που γεννάται. Με την κυβέρνηση να μετράει αντίστροφα και την κοινωνία να «βράζει» κυριολεκτικά, η μία και μοναδική βαλβίδα εκτόνωσης αυτής της πίεσης δεν είναι άλλη από την προσφυγής τις κάλπες.
Γράφτηκε από  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΛΙΟΥ
karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...