25 Οκτωβρίου 2011

Κούρεμα των μισθών λόγω απεργιών.




Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο αλλά στην περίπτωση του Υπουργείου Εσωτερικών και στην κόντρα του με τους δημοσίους υπαλλήλους, εν προκειμένου με τους υπαλλήλους των ΟΤΑ, η εκδίκηση σερβίρεται σαν ένα ξαναζεσταμένο ορντέβρ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αυτή τη φορά ξεπερνά τον ήδη κακό και αποκρουστικό εαυτό του και με υπερβάλλοντα ζήλο ζητά άμεσες περικοπές των μισθών των υπαλλήλων που απήργησαν αλλά και όσων δε συμμετείχαν στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ και παρουσιάστηκαν κανονικά στις υπηρεσίες τους!



Ο Χάρης Καστανίδης, έπειτα από αφόρητες πιέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και των συνεργατών του, εξέδωσε ένα έγγραφο στις 14 Οκτωβρίου, το οποίο το υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Θανάσης Ξηρός, και απαιτεί από τις οικονομικές υπηρεσίες των δήμων να περικόψουν τους μισθούς όσων υπαλλήλων των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων τους εργάζονται σε υπηρεσίες που έχουν αναστείλει ή πρόκειται να αναστείλουν τη λειτουργία τους εξαιτίας των διαφόρων μορφών κινητοποιήσεων.

Έγγραφο Υπουργείου Εσωτερικών

Οι απεργίες που συγκλόνισαν τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες είχαν και έναν θετικό αντίκτυπο για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αφού έτσι θα καταβάλουν ψαλιδισμένους τους μισθούς του Οκτωβρίου σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και δε θα τρέχουν να βρουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραπάνω.

Βέβαια, τα παράδοξα και τα τραγελαφικά του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αλλού. Πρώτον, εκδίδεται πριν την κορύφωση των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ, τη χρονική στιγμή που αρκετοί σύλλογοι εργαζομένων στους ΟΤΑ της χώρας δε συμμετείχαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά είχαν προβεί σε καταλήψεις των δημαρχιακών μεγάρων. Δεύτερον, προσπαθεί να προκαταβάλει τη μη συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αφού εκδίδεται τουλάχιστον τρεις ημέρες ενωρίτερα από την κορύφωσή τους. Τρίτον, απαιτεί ψαλίδισμα των μισθών ακόμα και σε υπαλλήλους που προσήλθαν κανονικά στις υπηρεσίες τους. Έτσι, προσπαθεί να συμπεριλάβει την περίπτωση των καταλήψεων των δημαρχιακών μεγάρων. Τέταρτον, απειλεί ότι εφόσον δεν περικοπούν οι μισθοί των υπαλλήλων, θα καταλογίσει τα ποσά στους κατά νόμο υπεύθυνους υπολόγους, ήτοι θα κληθούν να τα πληρώσουν οι δήμαρχοι ή οι προϊστάμενοι των οικονομικών υπηρεσιών.

Από μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και για εκείνο που φημίζεται, εκτός της ανικανότητάς της, είναι οι σπασμωδικές και επιπόλαιες κινήσεις της, όλα μπορεί πλέον να τα περιμένει κάποιος.
mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...