17 Οκτωβρίου 2011

"Αν δείτε το άρθρο μου στο ΕΘΝΟΣ".




Ο Μόσιαλος παρέπεμψε τον Χατζηνικολάου στο άρθρο του στο ΕΘΝΟΣ. "Υπουργοί είσαστε, δεν είστε αρθρογράφοι" μόλις του χε πει ο Χατζηνικολάου ο οποίος, δεν τον άφησε σε χλωρό κλαρί.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πέρασε ένα δύσκολο δεκάλεπτο, με έναν δημοσιογράφο, που γνωρίζει πολύ καλά τη τέχνη της συνέντευξης.
Μεταξύ άλλων ειπώθηκαν και τα εξής:


«Δεν τοποθετούν τους εαυτούς τους σε αυτή την κατηγορία των δελφίνων. Ο πρωθυπουργός ήταν απολύτως ενήμερος και έδωσε τη συγκατάθεσή του για να βγει στη δημοσιότητα η κοινή δήλωση» είπε ο Ηλίας Μόσιαλος και απαντώντας εμμέσως στις συζητήσεις εντός του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα, τόνισε ότι «αυτά θα αργήσουν και οι εκλογές θα γίνουν σε δυο χρόνια».

Ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι η συνάντηση Παπούλια - Παπανδρέου δεν αφορά το ενδεχόμενο σύγκλισης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αλλά σε ενδελεχή ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις εντός και εκτός συνόρων ενόψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής. Μάλιστα, ο υπουργός προανήγγειλε ενημέρωση του κ. Παπανδρέου και στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει εάν αυτό θα γίνει με κατ' ιδίαν συναντήσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι η Αθήνα συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις που γίνονται γύρω από την τύχη του ελληνικού χρέους και αναφερόμενος στις ενστάσεις τραπεζών για μεγάλο «κούρεμα» τόνισε πως αυτό που έχει σημασία είναι η διασφάλιση των καταθέσεων αλλά και η βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Χαρακτήρισε δε, θετικό το ότι στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου υπάρχει δυνατότητα επανακεφαλοποίησης των τραπεζών

Ο κ. Μόσιαλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή για την απόφαση να κλείσει νωρίτερα τη Βουλή τον Μάιο του 2009, κάτι που, όπως είπε, οδήγησε σε παραγραφή πολλές υποθέσεις που θα ήλεγχε η βουλή, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει μετά την κρίσιμη ψηφοφορία του Πολυνομοσχεδίου και τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο κ. Μόσιαλος δεν παρέλειψε για μία ακόμη φορά να τονίσει ότι χρειάζεται συνολική προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας, επισημαίνοντας, όμως, πως αυτό δεν είναι μόνο αρμοδιότητα του πολιτικού συστήματος.

«Πού είναι οι Έλληνες επιχειρηματίες να βοηθήσουν όπως κάνουν οι Ιταλοί; Πού είναι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και η Δικαιοσύνη;» σημείωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Δεν είναι μόνο το πολιτικό σύστημα που φταίει για όλα τα δεινά της χώρας».

nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...