27 Οκτωβρίου 2011

Νέα επίθεση Βενιζέλου κατά ΜΜΕ - Τα κατηγορεί ότι προκαλούν «διανοητική καθήλωση» του λαού!


Την αισιοδοξία για επιτυχή έκβαση της χθεσινής συμφωνίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό Συμβούλιο,   προτρέποντας τους υπουργούς  να εργαστούν με ζήλο για την υλοποίηση της συμφωνίας που όπως είπε θα έχει ολοκληρωθεί σε οκτώ στάδια έως το Μάρτιο. Την ίδια στιγμή, επίθεση εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος σε τμήμα των Μέσων Εμηνέρωσης καθώς και στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «υιοθετούν τις θέσεις των τραπεζών και δημιουργούν συναισθηματική και διανοητική καθήλωση στους πολίτες».


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλυσαν διεξοδικά την συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες της σκληρής και πολυήμερης διαπραγμάτευσης.
Ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να επιταχύνουν την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου, έτσι ώστε από τις αρχές του επόμενου έτους να ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης, ενώ, αναφερόμενος στο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας μέσω της μόνιμης επιτήρησης, είπε ότι ετέθη, πράγματι, σε κάποια στιγμή των διαπραγματεύσεων αλλά ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
 Στο υπουργικό Συμβούλιο διευκρινίστηκε ότι η μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα συνιστά αποκλειστικά τεχνική βοήθεια και δεν υφίσταται κανένα θέμα μείωσης της εθνικής κυριαρχίας.

Επίθεση
 εξαπέλυσε από τη μεριά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος  κατά τη διάρκεια του υπουργικού, λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση και τμήμα μέσων ενημέρωσης υιοθετούν τις θέσεις των τραπεζών και δημιουργούν συναισθηματική και διανοητική καθήλωση στους πολίτες».
Παράλληλα, τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου, ενημερώθηκαν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και από στιγμή προς στιγμή θα απευθύνει μήνυμα προς τον ελληνικό λαό. 
newpost

Σπόρος: Είπαμε...ου γαρ έρχεται μόνο του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...