19 Οκτωβρίου 2011

Μπλέξαν οι γραμμές τους...




Σε φάρσα συνεχίζεται να εξελίσσεται η «επιχείρηση συναίνεση» πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της Συνόδου Κορυφής και στον απόηχο της χτεσινής αποτυχημένης συνάντησης Παπανδρέου-Σαμαρά.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου επιμένουν από... το πρωί ότι περιμένουν απάντηση του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, αφήνοντας να εννοηθούν ότι έχει γίνει ή θα γίνει πρόταση στον κ. Σαμαρά να συνοδεύσει τον κ. Παπανδρέου στις Βρυξέλλες.



Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για μια ακόμη φορά, αποφεύγει να ενημερώσει τους διαπιστευμένους συντάκτες, αφήνοντας τις φήμες να αιωρούνται.

ΝΔ: «Δεν μας πρότεινε τίποτα ο Παπανδρέου»

Για επικοινωνιακά παιχνίδια από την πλευρά της κυβέρνησης κάνουν λόγο στη ΝΔ. «Ο κ. Παπανδρέου δεν πρότεινε τίποτα στον Α. Σαμαρά, άρα σε τι περιμένει απάντηση» είπε στενός συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ.

Στην Λ. Συγγρού εκτιμούν πως ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει από το πρωί περί τηλεφωνικής επικοινωνίας Παπανδρέου – Σαμαρά γίνεται καθώς στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί πλέον την λάθος τακτική που ακολούθησε ο Πρωθυπουργός λίγη ώρα πριν από το τετ – α – τετ με τον Πρόεδρο της ΝΔ.

«Δεν μπορεί να κατηγορεί και να επιτίθεται με σφοδρότητα στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά από το βήμα της ΚΟ μισή ώρα πριν από την συνάντηση. Γιατί τότε ζήτησε την συνάντηση;» αναρωτιούνται οι συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ.

Γι’ αυτό τον λόγο πιστεύουν ότι ο Γ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του προσπαθούν από το πρωί να δημιουργήσουν νέες συνθήκες και ένα διαφορετικό κλίμα, προκειμένου να υπάρξει μια νέα επαφή έστω και τηλεφωνική μεταξύ των δύο αντρών.

Πάντως, στην ΝΔ υποστηρίζουν πως ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να τορπιλίζει με την στάση του της εθνική ομοψυχία. «Η στάση του δείχνει πανικό και αυτό είναι το χειρότερο συναίσθημα που μπορεί να έχει ένας πρωθυπουργός ενόψει των κρίσιμων συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες» τονίζουν στη Λ. Συγγρού.
real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...