22 Οκτωβρίου 2011

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΕΑΝ



Ρεπορτάζ : Ευγενία Τζώρτζη
(από την Καθημερινή)


Δάνεια με ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο, που ξεκινά από 3,67% και φθάνει έως 4,53%, θα δίνουν από τα τέλη Νοεμβρίου οι τράπεζες σε μεγάλες, μικρομεσαίες ή ακόμα και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας και θέλουν να επενδύσουν σε δράσεις Γενικής ή Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας, Τουρισμού, Πράσινων Υποδομών, Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Τροφίμων και Ποτών ή των δράσεων του Επενδυτικού Νόμου.

Οι χρηματοδοτήσεις που έχουν προγραμματιστεί να πέσουν στην αγορά ανέρχονται σε 900 εκατ. ευρώ και προέρχονται από κοινοτικούς πόρους που διοχετεύονται μέσω των νέων ταμείων που έχουν δημιουργηθεί υπό την ομπρέλα του ΕΤΕΑΝ, ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή των τραπεζών που συνεισφέρουν τα δύο τρίτα των πιστώσεων.
Το ΕΤΕΑΝ υπέγραψε στα τέλη Σεπτεμβρίου τις σχετικές συμβάσεις με τις τέσσερις τράπεζες που αναδείχθηκαν μειοδότες στους διαγωνισμούς, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει έως τα μέσα Νοεμβρίου τις διαδικασίες για να αρχίσουν να υποδέχονται αιτήσεις από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, με την προϋπόθεση ότι είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες.
Συμμετοχή τραπεζών
Η δράση Γενική Επιχειρηματικότητα, που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Alpha Bank, θα ενισχύει επιχειρηματικά σχέδια στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου, χορηγώντας δάνεια από 50.000 έως και 800.000 ευρώ με ελκυστικό επιτόκιο 4,40% (πλέον της εισφοράς 0,60 του νόμου 128) και οι συνολικές πιστώσεις που θα διατεθούν ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, η δράση Εξωστρέφεια, με συνολικές πιστώσεις 210 εκατ. ευρώ που θα υλοποιηθεί από τη Eurobank, θα δίνει δάνεια από 50.000 έως 500.000 με επιτόκιο 4,23% για επενδύσεις που θα προωθούν τη διεθνή διείσδυση μιας επιχείρησης μέσω της ανάπτυξης ή βελτίωσης προϊόντων και υπηρεσιών, την ανάπτυξη συνεργασιών, την επιταχυνόμενη ανταγωνιστικότητα τιμών προϊόντων και υπηρεσιών, την αξιοποίηση τοπικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος ή της βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας.
Μέσω της δράσης Θεματικός Τουρισμός, Αφαλάτωση, Διαχείριση Απορριμμάτων, Πράσινες Υποδομές, Πράσινες Εφαρμογές και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που διαχειρίζεται η Εθνική Τράπεζα, θα διατεθούν συνολικές πιστώσεις 150 εκατ. ευρώ με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο 3,69% (πλέον της εισφοράς 0,60).
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναλάβει τη δράση Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Τρόφιμα και Ποτά, μέσω της οποίας θα δοθούν συνολικές πιστώσεις ύψους 150 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,53% για επενδυτικά σχέδια από 50.000 έως 500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...