6 Οκτωβρίου 2011

Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΛΙΒΑΝΗ


Γιατί το περιοδικό του γιού του στενότερου φίλου και συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου αποδομεί πολιτικά (με στοιχεία και αποδείξεις) τον Γιώργο Παπανδρέου;
Τα απόρρητα τηλεγραφήματα Σπέκχαρντ για τις "πατριωτικές" επιδόσεις του πρωθυπουργού



(φωτό: ο Ανδρέας με τον Αντώνη Λιβάνη- αριστερά-
και τον Μιλτιάδη Παπαιωάννου)


Το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ ανήκει στον εκδοτικό οίκο Λιβάνη, έναν από τους καλύτερους και εγκυρότερους της χώρας. Τον διευθύνει με μεγάλη επιτυχία ο Ηλίας Λιβάνης, ενώ σημαντικό ρόλο έχει και η αδελφή του. Πριν περίπου δύο χρόνια ο Ηλίας Λιβάνης αποφάσισε να επανεκδόσει έναν ιστορικό τίτλο, τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, το οποίο εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό πολιτικό περιοδικό, μαχητικό και ανεξάρτητο. 




Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αποκάλυψαν αρκετά σημαντικά πράγματα στον βραχύ βίο του, μέχρι σήμερα. Πριν μερικούς μήνες αναστάτωνε όταν δημοσίευε πληροφορίες περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Η υπόθεση συζητήθηκε ευρέως στα πολιτικά γραφεία, αλλά με άνωθεν εντολές οι περισσότερες (φιλοκυβερνητικές) εφημερίδες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί "έπνιξαν" το θέμα.
Σήμερα ξανακτύπησε. Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αποκαλύπτουν τηλεγραφήματα του πρέσβη των ΗΠΑ, το Σεπτέμβριο του 2009, Ντάνιελ Σπέκχαρντ ( προέδρου, σήμερα, της χρεωκοπημένης Proton Bank του αγαπητού στην κυβέρνηση Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος επιχείρησε να εξαγοράσει το σύνολο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης), με τα οποία ενημερώνει το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για τις συναντήσεις που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, ΄λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ σάρωσε με δέκα μονάδες.
Διαβάστε στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ τις "δεσμεύσεις" του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης- πάντοτε κατά τον κ. Σπέκχαρντ "Καλό παιδί" προς την Ουάσιγκτον



(φωτό: Ο Γ. Παπανδρέου με τον πρώην πρέσβη -και συντάκτη των τηλεγραφημάτων- των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ)...

1. Ότι θα αναιρέσει τη φιλορωσική πολιτική Καραμανλή και θα "παγώσει" τους αγωγούς Μπουργκάζ- Αλεξανδρούπολης και South Stream, οι οποίοι, ως γνωστόν, ήταν σε ευθεία αντίθεση με τα πετρελαϊκά συμφέροντα των ΗΠΑ στην Υπεκαυκασία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.
2. Ότι θα κρατήσει ο ίδιος το υπ. Εξωτερικών, προφανώς διότι η Ουάσιγκτον είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι  αυτό.
3. Ότι θα έβλεπε με...άλλο μάτι τα ελληνοτουρκικά και το σκοπιανό, και πολλά άλλα...
Το πόσο σημαντικά είναι όσα αποκαλύπτει το περιοδικό είναι προφανές.
Συνιστούν μέγα πολιτικό θέμα που σε άλλη πολιτισμένη χώρα θα ήγειραν θέμα παραμονής στην εξουσία για τον πρωθυπουργό της χώρας.
Μέχρι αυτή την ώρα -με εξαίρεση τον Real Fm- σχεδόν κανένα μέσο ενημέρωσης δεν αναπαράγει τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ. Οι εντολές έχουν δωθεί: το θέμα πρέπει να κρατηθεί χαμηλά. Να περάσει σαν μία ακόμα αποκάλυψη των Wikileaks χωρίς αξία.
Όπως εκείνες που έδειχναν πως συνεργάζονταν με την αμερικανική πρεσβεία μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι που, τώρα, εξυμνούν το Μνημόνιο και την αμερικανική πολιτική στην Ελλάδα.
Εκείνο που δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάτε είναι πως ο εκδότης των ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ Ηλίας δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο.

Ο Αντώνης Λιβάνης και η...οικογένεια

Είναι γιός του ΑΝΤΩΝΗ ΛΙΒΑΝΗ, του στενότερου συνεργάτη και προσωπικού φίλου του αείμνηστου ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Υπήρξε το πρόσωπο που γνώριζε τα πάντα και, κυρίως, γνώριζε τι πίστευε ο Ανδρέας για τα παιδιά του και την οικογένειά του. Η τελευταία δεν εκτίμησε ποτέ ιδιαίτερα τον Αντώνη Λιβάνη διότι θεωρούσε πως...τον κρατούσε αόρατο.
Ο Αντώνης Λιβάνης, από την πλευρά του, δεν εκτίμησε ποτέ τις ικανότητες του Γιώργου Παπανδρέου και κρατούσε αποστάσεις απ΄ αυτόν. 


Άλλωστε, στον δεύτερο όροφο των γραφείων Λιβάνη στην οδό Σόλωνος στο Κολωνάκι -κοντά στα παλαιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη-, βρήκε δημιουργικό καταφύγιο για πολλά χρόνια (μετά τη σύγκρουσή του με τον Κώστα Σημίτη) ο Κώστας Λαλιώτης.
'Αλλο ένα "παιδί"¨του Ανδρέα που ποτέ δεν τον συμπάθησε ο Γιώργος Παπανδρέου και ουδέποτε επιδίωξε να χρησιμοποιήσει την πολύτιμη επικοινωνιακή -και όχι μόνο- εμπειρία του.
Ο Αντώνης Λιβάνης, από την άλλη, δεν έκρυψε ποτέ τη συμπάθειά του προς τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο κρατούσε (και κρατά ) επικοινωνία και βρίσκονταν τα καλοκαίρια στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο Βυζάντιο στην Τήνο.
Εν κατακλείδι: το ότι το περιοδικό του γιού του Αντώνη Λιβάνη αποδομεί, με στοιχεία και αποδείξεις, ότι απέμεινε από το πολιτικό κεφάλαιο του Γιώργου Παπανδρέου (του γιού του Ανδρέα) έχει μεγάλη σημασία. Και θα το δούμε στο προσεχές μέλλον.
πηγή:anatropi2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...