21 Οκτωβρίου 2011

Μέρα τρόμου - Δολοφονικό αμόκ με κουκούλες κατά ΠΑΜΕ...




Μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε και δεκάδες διαδηλωτές μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία από τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν χτες στο κέντρο της Αθήνας με επίκεντρο το Σύνταγμα. Η ημέρα τρόμου στιγματίστηκε από τη δολοφονική επίθεση κουκουλοφόρων στα συντεταγμένα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε με το επίμαχο άρθρο 37 να συγκεντρώνει 153 ψήφους. Είχε προηγηθεί πυρετός διαβουλεύσεων και αλλεπάλληλες συναντήσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με υποψήφιους αντάρτες. Η Λούκα Κατσέλη, που καταψήφισε, διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Διαδηλωτές με τραύματα στο κεφάλι, εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα κατέφθαναν με καταιγιστικό ρυθμό στα επείγοντα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Ωστόσο, παρά τις δολοφονικές επιθέσεις που εξαπ
Διαδηλωτές με τραύματα στο κεφάλι, εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα κατέφθαναν με καταιγιστικό ρυθμό στα επείγοντα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Ωστόσο, παρά τις δολοφονικές επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι ομάδες των κουκουλοφόρων, ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί

Με μια χαμένη ανθρώπινη ζωή και δεκάδες τραυματισμούς στιγματίστηκαν τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα. Ο 53χρονος οικοδόμος Δημήτρης Κοτσαρίδης άφησε την τελευταία του πνοή, την ώρα που το Σύνταγμα είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Η καρδιά του δεν άντεξε το κυνηγητό και τις συνθήκες ασφυξίας που είχε προκαλέσει η ρίψη χημικών.

Δίπλα του, δεκάδες άνθρωποι έπεφταν τραυματισμένοι από δολοφονικά χτυπήματα και ρίψεις αντικειμένων και είναι θαύμα που δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα. Τα ασθενοφόρα διακόμιζαν, μέχρι αργά το βράδυ, τραυματίες και τα επείγοντα του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" θύμιζαν χειρουργείο στα μετόπισθεν.

Στις 4.45 το απόγευμα, ασθενοφόρο διακόμισε στο νοσοκομείο τον 53χρονο Δ. Κοτσαρίδη, ο οποίος δεν εμφάνιζε ζωτικά σημεία. Επί σχεδόν μία ώρα, οι γιατροί κατέβαλαν αγωνιώδη προσπάθεια να τον ανατάξουν, χωρίς όμως να το κατορθώσουν.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Μιχ. Θεοδώρου αναφέρει τα εξής: "Σήμερα (χθες) περί τις 16.45 προσεκομίσθη στο ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός" άνδρας ηλικίας 53 ετών, από την Αίγλη του Ζαππείου, χωρίς σφυγμούς, απνοϊκός με μυδρίαση και ισοηλεκτρική γραμμή στο καρδιογράφημα. Δεν έφερε κανένα τραύμα. Εγινε προσπάθεια ανάνηψης για 50 λεπτά ανεπιτυχώς".
Μέρα τρόμου - Δολοφονικό αμόκ με κουκούλες κατά ΠΑΜΕ

Σύμφωνα με πηγές του ΕΚΑΒ, ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και σχεδόν αμέσως έχασε τις αισθήσεις του. Σύντροφοί του κάλεσαν αμέσως το "166" και λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες τού έκαναν μαλάξεις, καλώντας ταυτόχρονα ασθενοφόρο για να τον παραλάβει. Ηταν ήδη αργά, καθώς ο 53χρονος είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή...

Οι γιατροί εκτιμούν ότι είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο εκδηλώθηκε ως επεισόδιο, στις συνθήκες πίεσης που βίωσε. Αντίθετη άποψη εξέφρασε η οικογένειά του, μεταφέροντας στους γιατρούς ότι τον 53χρονο οικοδόμο σκότωσαν η κυβέρνηση, τα ΜΑΤ και οι κουκουλοφόροι. Στις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί αποδίδει τον θάνατο ο καρδιολόγος του νοσοκομείου κ. Ηλίας Σιώρας.

Ο Δ. Κοτσαρίδης ήταν γραμματέας του συνδικάτου οικοδόμων του Βύρωνα, μέλος του ΠΑΜΕ, άνεργος και πατέρας δύο παιδιών. Εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ συνέρρευσαν χθες στο νοσοκομείο, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για το τραγικό συμβάν. Στον "Ευαγγελισμό" έσπευσε εισαγγελέας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας η οποία διερευνά τις συνθήκες θανάτου του οικοδόμου.

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ
Τις εφιαλτικές συνθήκες που επικράτησαν στο Σύνταγμα δείχνει ο αριθμός των τραυματιών που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Δεκάδες πολίτες με τραύματα στο κεφάλι, εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα κατέφθαναν με καταιγιστικό ρυθμό στα επείγοντα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Υγείας, έως τις 7.30 χθες το βράδυ, είχαν διακομιστεί στον "Ευαγγελισμό" συνολικά 74 πολίτες. Από αυτούς, μόνον 4 εισήχθησαν για νοσηλεία, για προληπτικούς λόγους.

ΟXI ΣΤΗ ΒΙΑ
Συλλυπητήρια από κυβέρνηση και κόμματα

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του νεκρού διαδηλωτή και την αποδοκιμασία τους για τα βίαια γεγονότα εξέφρασαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η γ. γ. του ΚΚΕ, μέλος του οποίου υπήρξε ο άτυχος 53χρονος, αναφέρθηκε από τη Βουλή στην πολιτική στράτευση και τον αγώνα του, ενώ ο υπ. Υγείας Α. Λοβέρδος και ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον συνδικαλιστή. "Η τυφλή βία των κουκουλοφόρων έκανε να χάσουμε έναν συνάνθρωπό μας" δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο", ενώ τη λύπη τους εξέφρασαν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, ο Μ. Βορίδης εκ μέρους του ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Δ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ - Μ. ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...