30 Σεπτεμβρίου 2011

Εκ περιτροπής μάθηση για παιδιά με ειδικές ανάγκες πρότεινε η υπουργός παιδείας !!!


Το θέμα δεν άπτεται άμεσα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θεμάτων με τα οποία ασχολείται η ιστοσελίδα, ωστόσο, η συντακτική ομάδα δεν μπορεί να μην εγκύψει στο θέμα, όταν μάλιστα αφορά σε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα που βάλλεται από την αδιαφορία των κρατούντων.
Ο λόγος για την Αννούλα της Παιδείας, η οποία τελικά μάς προέκυψε και... Αννούλα, η εκ περιτροπής.
Τι έκανε η Αννούλα; Πρότεινε στους γονείς του Ειδικού Γυμνασίου Αχαρνών για παιδιά με ελαφρά νοητική στέρηση να στέλνουν τα παιδιά τους εκ περιτροπής, και αυτό διότι -από τους τουλάχιστον 20 καθηγητές που απαιτούνται για τα 110 παιδιά του Ειδικού Γυμνασίου- έχουν διοριστεί... 7!


Και τι σημαίνει εκ περιτροπής κατά την Αννούλα; Ε, Δευτέρα-Τετάρτη να πάει, για παράδειγμα, ένα γκρουπ 40 μαθητών, Τρίτη-Πέμπτη ένα άλλο γκρουπ 40 μαθητών κτλ.
Αποτέλεσμα να μην μπορούν οι καθηγητές να αποδώσουν, αποτέλεσμα να μην μπορούν οι γονείς να είναι εφησυχασμένοι λόγω των ειδικών αναγκών των παιδιών τους... Τελικό αποτέλεσμα; Να κλείσουν καθηγητές και γονείς οριστικά το σχολείο πριν από δύο ημέρες.
Επιπλέον, οι γονείς απέστειλαν και σχετική επιστολή στην Άννα Διαμαντοπούλου, όπου της επισημαίνουν πως παραβιάζει το Σύνταγμα και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αλλά... φωνή βοώντων εν τη Αννούλα.



Διαβάστε την επιστολή γονέων:



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Μιλτιάδου και Λιοσίων, 13671 Αχαρναί
27 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Κυρία Διαμαντοπούλου, γιατί παραβιάζετε το Σύνταγμα και την Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ;


Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ Παιδείας,
Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα όλοι οι Έλληνες Πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και είναι ίσοι ενώπιον του νόμου… Επιπλέον κάθε πολίτης δικαιούται δωρεάν Εκπαίδευση. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ή προνόμια, όσον αφορά την εκπαίδευση και το Κράτος υποχρεούται να παρέχει υποστήριξη σε όσους μαθητές χρειάζονται βοήθεια, σύμφωνα με τις ειδικές ανάγκες και ικανότητες τους.
Σύμφωνα επίσης με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού  του ΟΗΕ, ρυθμίζονται οι υποχρεώσεις των Κρατών- που έχει υπογράψει και η Ελλάδα - για την Προστασία και Προαγωγή των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Στη Σύμβαση περιλαμβάνονται 3 μεγάλες Κατηγορίες Δικαιωμάτων:
1.    Η Προστασία από κάθε μορφής κακοποίηση, εκμετάλλευση, διάκριση, ρατσισμό.
2.    Η Παροχή Εκπαίδευσης, υγείας, πρόνοιας, ψυχαγωγίας.
3.    Η Συμμετοχή στην Πληροφόρηση, έκφραση Γνώμης.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ!
Στη Συγκεκριμένη Σύμβαση επίσης αναφέρονται ότι:
1.    Ολα τα Παιδιά πρέπει να προστατεύονται από κάθε είδους διάκρισης.
2.    Ολα τα Παιδιά πρέπει να διασφαλίζουν την σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.
3.    Τα παιδιά με Ειδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα στην δωρεάν ειδική φροντίδα, εκπαίδευση και επιμόρφωση ώστε να απολαμβάνουν την ισότιμη και αξιοπρεπή  αντιμετώπιση όλων.
4.    Όλα τα Παιδιά έχουν δικαίωμα στην Εκπαίδευση, σύμφωνα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητές τους.
Το Κράτος θα πρέπει να παίρνει μέτρα ώστε τα παιδιά να γράφονται και να μην διακόπτουν το σχολείο, ώστε να αναπτύσσουν κανονικά την προσωπικότητα τους.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ κα ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ!
Κυρία Αξιότιμη Υπουργέ της Παιδείας,
Σύμφωνα με τον Κανονισμό 6 για την Εκπαίδευση και τους βασικούς κανόνες του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την παροχή ίσων ευκαιριών στα άτομα με ειδικές ανάγκες, η Ελληνική Νομοθεσία έχει υιοθετήσει την ισότητα των ευκαιριών στην Εκπαίδευση με τα άτομα με ειδικές ανάγκες με την συμμετοχή τους στο Εθνικό Σύστημα Εκπαίδευσης.
Κυρία Υπουργέ,
ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
ΣΑΣ ζητάμε να μην παραβιάζετε άλλο το Σύνταγμα της χώρας μας και τις Διεθνείς Συμβάσεις που έχουμε υπογράψει για τα Δικαιώματα των Παιδιών.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Αχαρνών από σήμερα έχει κ λ ε ί σ ε ι το Γυμνάσιο μας, το οποίο υπολειτουργεί και ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:
·       ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ.
·       ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.
·       ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.
·       ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
·       ΝΑΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.
·       ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ,
το Υπουργείο σας είναι υποχρεωμένο να εφαρμόζει την Διεθνή, Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την Ειδική Αγωγή, όπου τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με ελαφρά νοητική στέρηση, παρέχεται υποχρεωτικά ειδική εκπαίδευση με στόχο την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, την βελτίωση των δεξιοτήτων τους και την επαγγελματική τους κατάρτιση.
ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΤΕ ΑΛΛΟ!
Τα Παιδιά μας έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ίδια δικαιώματα όπως και με όλα τα Παιδιά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν β΄ κατηγορίας παιδιά. Δεν έχετε το δικαίωμα να διαχωρίζετε τα Παιδιά μας από τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα.
ΖΗΤΑΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΙΣΟΝΟΜΙΑ – ΙΣΟΤΙΜΙΑ !
ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
Ο Αγώνας μας ΤΩΡΑ ξεκινά! Και θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθεί!!!!!
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΈΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.


Αναμένουμε την ΑΜΕΣΗ Ανταπόκριση και Ευαισθησία σας!!!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...