Διότι, πρόκειται για μία νέα εκδοχή του"όλοι μαζί τα φάγαμε΄, μία νέα εκδοχή ισοπεδωτικής αντιμετωπίσης της όποιας κοινωνικής συνευθύνης στη χρεοκοπία της χώρας;
Διερωτώμαι, ωστόσο, γιατί ο κ. Πάγκαλος δεν μπαίνει σε έναν ουσιαστικό διάλογο, σε μία αντιπαράθεση επιχειρημάτων,με πραγματικούς συζητητές κι όχι τηλεσχολιαστές που εκφράζουν τον θαυμασμό τους, σχετικά με αυτή την προσφιλή του "ανάλυση" για το ελληνικό πρόβλημα.
Τι είπε, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (τα οποία, προφανώς, ασπάζεται και ο πρωθυπουργός, για να μην τον έχει εγκαλέσει έως σήμερα):
«Εάν υπάρχει ένας πολίτης που δεν έχει λάβει ποτέ αμοιβή που δεν δικαιούταν εξαιτίας πολιτικής επιρροής ή γνωριμιών δεξιά και αριστερά, που δεν απέφυγε ποτέ να πληρώσει φόρους, ο οποίος πάντοτε ζητούσε απόδειξη όταν αγόραζε κάτι, ε, αυτού του ανθρώπου πρέπει να του κάνουμε άγαλμα στην πλατεία Συντάγματος», σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα υπογράμμισε «ότι θα ήταν πολύ άσχημο για το μέλλον της χώρας μας και για την ιστορία να εξάγουμε το συμπέρασμα πως κάποιοι έκλεψαν τα χρήματα των Ελλήνων και αυτή είναι η αιτία της κρίσης». Μάλιστα, επεξηγώντας την γνωστή του φάση «μαζί τα φάγαμε» τόνισε: «Το 70% των δαπανών του κράτους είναι για μισθούς και συντάξεις, έτσι δεν είναι; Ε, λοιπόν, γι’ αυτό είπα ότι όλοι μαζί τα φάγαμε!» Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η διαφθορά στο Δημόσιο, προέκυψε από τους πολίτες που πληρώνουν «γρηγορόσημο», για να κάνουν πιο γρήγορα τη δουλειά τους.
Εξίσωση ευθυνών, δηλαδή, για εκείνους που δεν πήραν απόδειξη από την παραθαλάσσια ταβέρνα και για εκείνους που αγωνίστηκαν να διορίσουν τα παιδιά τους στο Δημόσιο, με κάθε πράσινο ή γαλάζιο συνδικαλιστή, με κάθε υπουργό πράσινης ή γαλάζιας κυβέρνησης, με κάθε κομματικά προστατευόμενο λαμόγιο;
πηγή: anatropi2020.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου