30 Μαΐου 2011

ΟΙ ΚΥΒΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ, ΑΙΦΝΗΣ, ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ



Τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα εκείνα που πρόσκεινται στα δύο μεγάλα κόμματα έχουν αρχίσει την προσπάθεια "ενσωμάτωσης" του κινήματος των "Αγανακτισμένων".
Είναι χαρακτηριστικό πως το Mega Channel, την περασμένη Τετάρτη, πρώτη ημέρα κινητοποιήσεων, μετέδωσε την είδηση με μερικά πλάνα, μόλις στις 20.30' -μισή ώρα μετά την έναρξη του δελτίου. 


Όσο, όμως, τα ΜΜΕ διαπιστώνουν πως η δυναμική της "αγανάκτησης" εντείνεται και ιδιαίτερα μετά την μαζική συγκέντρωση της Κυριακής, εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν αρχίσει την τακτική "τσάϊ και συμπάθεια".
Τώρα πως γίνεται ένα μέσο ενημέρωσης, ή ένας τηλεοπτικός σχολιαστής να είναι υπέρμαχος του μνημονίου, της ανάγκης νέων σκληρών μέτρων, του Παπακωνσταντίνου, του δικομματισμού και άλλα πολλά, να υποστηρίζει, παραλλήλως, και τους "Αγανακτισμένους" που εκπροσωπούν εντελώς το αντίθετο.
Εντυπωσιακότερη (για την ...αλλαγή γραμμής) η σημερινή πρώτη σελίδα των "Νέων", ενώ το "Εθνος" παραμένει παγερά αδιάφορο. Η Ελευθεροτυπία είναι, ίσως, η μόνη εφημερίδα που μπορεί να εκφράσει αυτή την αντίληψη, εφόσον κατορθώσει να υπερκεράσει τις αριστερογενείς αγκυλώσεις της.
Οι διαδηλωτές, πάντως, του Συντάγματος δεν έχουν μεταβάλλει τη θέση τους. "Ουστ", έλεγαν, "ουστ" , λένε. 'Αλλοι κάνουν ...κυβισθήσεις!


Η διαδήλωση των Ελλήνων "Αγανακτισμένων" ήταν, τελικά, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, όπως μεταδίδουν, σήμερα, τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Περισσότεροι από 50.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν ειρηνικά και με τα γνωστά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της οικονομικής πολιτικής του ΔΝΤ εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Ευρωπαίοι αναλυτές κάνουν λόγο για ένα "ευρωπαϊκό καλοκαίρι" μετά την "αραβική άνοιξη", ενώ ξένοι ηγέτες εκφράζουν ήδη τον προβληματισμό τους γι αυτή την πηγαία και μεγάλη λαϊκή αντίδραση στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες.
Το κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων ήταν "Η χειρότερη βία είναι η φτώχεια" και οι Έλληνες διαδηλωτές αποφάσισαν να συνεχίσουν και αυτή την εβδομάδα τις συγκεντρώσεις τους, αρχής γενομένης από  σήμερα το απόγευμα (18.00).

πηγή:anatropi2020.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...