30 Μαΐου 2011

ΗΤΤΟΠΑΘΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ



'Hπια και "ηττοπαθή"απάντηση  προκάλεσε, τελικά, εκ μέρους του πρέσβη μας στη Χάγη το προκλητικό δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας "De Pers" - το οποίο συνοδευόταν με μονταρισμένη φωτογραφία εκκλησίας στη Σαντορίνη, στην οποία κυμμάτιζε τουρκική σημαία , σχετικά με το οποίο υπήρξε  χθεσινή επικριτική για την κυβέρνηση ανάρτηση στο anatropi 2020.
Εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης ο πρέσβης κ. Ιωάννης Οικονομίδης απέστειλε προς τη διεύθυνση της εφημερίδας επιστολή στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων
ότι «το μοντάζ της εικόνας της πρώτης σελίδας, όπου εμφανίζεται φωτογραφία ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας με τουρκική σημαία να κυματίζει, υπήρξε ατυχής έμπνευση, διότι δημιουργεί λανθασμένους συνειρμούς, καθώς επηρεάζει αρνητικά τη γνώμη των αναγνωστών σας για τη χώρα μου, αγγίζει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, τόσο για τους Έλληνες πολίτες όσο και τους πολλούς ελληνικής καταγωγής πολίτες της Ολλανδίας και εν ολίγοις, αποτελεί προσβολή για μία φίλη χώρα».

" Ατυχής έμπνευση"!!!
Ούτε πρόκληση για μία φίλη χώρα, ούτε πρόκληση και προσβολή, ούτε κριτική, ούτε καμία έμμεση, διπλωματική απειλή, τίποτε...Επίσης, επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα περνά μία δύσκολη περίοδο, όπου καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να τιμήσει τις υποχρεώσεις της. Ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε θυσίες προκειμένου η οικονομία της χώρας να μπει σε ορθή τροχιά» - δηλαδή, ...λυπηθείτε μας, είμαστε υπάκουοι και θα πληρώσουμε τα χρέη μας-  και παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Ολλανδικής, προκειμένου να βρεθεί μία βιώσιμη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί».
Είναι προφανές πως ο έλληνας πρέσβης είχε εντολές από το Υπ. Εξ για μία τυπική και διεκπαιρεωτική απάντηση, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ο -"κομψευόμενος", όπως τον αποκαλέσαμε- κ. Δρούτσας ότι δεν αντέδρασε.
Κρίμα. Η Ελλάδα του Μνημονίου, η Ελλάδα των ...υποκλίσεων!
πηγή: anatropi2020.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...